H20 Style  je brand u vlasništvu tvrtke ORIJENTŠPED d.o.o. iz Zagreba

Prodavatelj je ORIJENTŠPED d.o.o. ( ORIJENTŠPED), Horvatova 3, Zagreb, a kupac je osoba koja naručuje proizvode ponuđene na stranici te izvršava plaćanje internet bankarstvom (e-bankingom), općom uplatnicom (virmanom), pouzećem (plaćanje prilikom preuzimanja) ili kreditnim i debitnim karticama naručivanjem bilo kojeg artikla sa web shopa www.h2o-style.eu. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Smatra se da ste upoznati i suglasni s ovim općim uvjetima, u suprotnom ORIJENTŠPED se oslobađa svake odgovornosti.

Jezik

Jezik komunikacije na h2o-style.eu je hrvatski književni jezik.

Zemlje u koje vršimo dostavu

ORIJENTŠPED svoje proizvode prodaje na području republike Hrvatske.

Narudžba putem web trgovine:

Kupac naručuje proizvod ili proizvode na način da popuni narudžbu u za to predviđenim obrascima – označavanjem određenog proizvoda, te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere način plaćanja, potvrdi ga, te pošalje narudžbu.
Time završava proces narudžbe nakon čega će prodavatelj, ovisno o odabiru plaćanja, nakon potvrde o uplati, provesti narudžbu, te poslati paket na dostavu.
Cijene proizvoda uključuju PDV te su izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatska kuna (kn).
Troškovi dostave nisu uračunati u cijenu proizvoda, osim ako narudžba prelazi 300,00 kn kada trošak dostave snosi prodavatelj.

Plaćanje

Naručeni proizvodi se mogu platiti internet bankarstvom (e-banking), općom uplatnicom (virmanom), prilikom preuzimanja robe dostavnoj službi koja je robu dostavila kupcu (pouzećem), debitnim i kreditnim karticama.

Plaćanje općom uplatnicom/virmanom/internet bankarstvom

Ako izaberete ovaj načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe.

Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internetskoga bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – u banci, pošti, Fini ili sl.

Rok plaćanja je 3 dana. Nakon toga naručena roba nije više rezervirana za Vas.
Kada uplata bude evidentirana na našem računu, Vaši proizvodi bit će poslani.

Uplate se vrše na žiro račun Zagrebačka banka d.d., za Orijentšed d.o.o.  IBAN: HR9523600001101352180

Plaćanje pouzećem – plaćanje dostavljaču prilikom preuzimanja

Plaćanje pouzećem omogućuje Vam da iznos narudžbe podmirite gotovinom prilikom dostave na navedenu adresu. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču.

Plaćanje debitnim i kreditnim karticama

Kupovinu ORIJENTŠPED proizvoda možete obaviti debitnim i/ili kreditnim karticama: Maestro, Visa, Mastercard, Diners i American Express.

Isporuka

Dostavu na području Hrvatske obavlja naš partner DPD d.d.
Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Rok isporuke

Rok isporuke za Hrvatsku 3-5 radnih dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici).
U slučaju nepredviđene situacije, rok dostave može se produljiti, o čemu će kupac biti pravovremeno obaviješten (mailom ili telefonski).

Trošak dostave

Trošak dostave za Hrvatsku je 30 kuna. Kupci iz Hrvatske podmiruju trošak dostave za sve narudzbe u vrijednosti manjoj od 300,00 kuna.

Reklamacije i povrat kupljenih artikala

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda koji se nalaze na web stranicama brenda H2O Style. Slika koja ilustrira proizvod na internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda (nijanse boje, postavke monitora…)

Prema Zakonu o zaštiti potrošača u slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti(o svom trošku) u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Takvu robu potrebno je poslati na adresu Orinetšped d.o.o. Horvatova 3,  10000 Zagreb – Povrat robe, i napisanim razlogom povrata (Ne odgovaramo za krivo naručenu robu).

Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa, te pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku možete koristiti u sljedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena,
isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine H2O Style
isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja
ne odgovaramo za robu koja je u bilo kojem slučaju oprana u perilici ili ručno.

U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Podnošenje prigovora

Prigovore i žalbe u pismenom obliku možete poslati na mail adresu webshop@h2o-style.eu, a odgovor ćete zaprimiti najkasnije u roku 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
Kupac ima pravo na raskid ugovora prema Zakonu o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.
Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – https://webgate.ec.europa.eu/odr/
U slučaju neriješenih prigovora potrošači mogu rješavati potrošački spor putem tijela za ARPS sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16) . Trgovac ORIJENTŠPED d.o.o. će u slučaju podnošenja prijedloga za mirenje sudjelovati u postupku pred ARPS tijelom: Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I, 1000 Zagreb, Hrvatska, ili na http://www.hup.hr/

Zaštita i korištenje osobnih podataka

ORIJENTŠPED se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.
ORIJENTŠPED će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima.
ORIJENTŠPED će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora načina upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici ORIJENTŠPED odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranica www.h2o-style.eu, ORIJENTŠPED, sadrži određene poveznice na druge web stranice koje nisu u vezi sa H2O Style. ORIJENTŠPED ne preuzima nikakvu odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na tim web stranicama, te potičemo korisnike da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja i koristi njihove osobne podatke.

Opći uvjeti i Politika privatnosti
Google Analytics

Mrežna stranica koristi Google Analytics, mrežnu uslugu za analizu koju omogućuje Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke spremljene na Vaše računalo kako bi se mrežnoj stranici pomoglo u analizi načina na koji korisnici koriste stranicu. Informacije koje kolačić generira o korištenju mrežne stranice (uključujući i anonimnu IP adresu) dostavljaju se Googleu koji ih pohranjuje na servere u Sjedinjenim Državama. Google će ove podatke koristiti u svrhu evaluacije korištenja mrežne stranice, izrade izvještaja o aktivnosti na mrežnoj stranici za operatere mrežne stranice i za pružanje drugih usluga vezanih za aktivnosti na mrežnoj stranici i korištenje interneta. Google također ove informacije može proslijediti trećim stranama kada se to zahtijeva po zakonu ili ako te treće strane informacije obrađuju u ime i za račun Googlea. Google neće povezati Vašu IP adresu s bilo kojim drugim podatkom s kojima Google raspolaže. Korištenje kolačića možete odbiti odabirom za to namijenjenih postavki na Vašem pregledniku, međutim, molimo Vas da primite na znanje da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije na ovoj stranici. Korištenjem ove mrežne stranice, pristajete da Google obradi podatke o Vama na gore navedeni način i u navedene svrhe.

Google možete spriječiti u detektiranju kolačića koji nastaje zbog i povezano s Vašim korištenjem ove mrežne stranice (uključujući i Vašu IP adresu) kao i obradu tih podataka skidanjem i instalacijom dodatka preglednika (plugin): http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.
Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Promjene uvjeta

ORIJENTŠPED d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranicama. ORIJENTŠPED zadržava pravo na izmjenu ovih Općih uvjeta.

 

Izjava o sigurnosti

WSPay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) s 256-bitnim protokolom, koji jamči algoritam za zaštitu kodom (enkripciju). Protokol osigurava da se razmjena podataka između WSPay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Načini plaćanja

        

Izjava o konverziji

Sve donacije bit će izvršene u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena Vaša kreditna kartica se dobiva konverzijom cijene iz eura u hrvatsku kunu prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat te konverzije, postoji mogućnost male razlike uplaćenog iznosa u odnosu na originalni iznos donacije istaknut na našoj internetskoj stranici.

Conversion statement

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

Izjava o korištenju WSPay-a

ORIJENTŠPED koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka

Pravila o kolačićima

Radi poboljšanja usluga  i ispravnog rada Web mjesto i njezine online usluge mogu koristiti kolačiće (cookies).

Što su kolačići?

Kolačići su  male podatkovne datoteke koje se pohranjuju na računalo ili mobilni uređaj korisnika pri posjetu Web mjestu, a  omogućuju prepoznavanje računala korisnika kada je sljedeći put posjeti. Da bi kolačiće mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam privola korisnika.

Čemu služe kolačići?

Pomoću kolačića Web mjesto pamti radnje i željene postavke korisnika (poput jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na Web mjesto odnosno pri prelasku s jedne njezine stranice na drugu.

Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za identifikaciju korisnika , a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod nadzorom Web mjesta. Informacije poput imena ili e-mail adrese korisnika neće biti spremljene – kolačići ne mogu pristupiti osobnim informacijama i datotekama na računalu korisnika.

Kako se kontroliraju kolačići?

Korisnici kolačiće mogu kontrolirati i/ili izbrisati . Mogu se izbrisati svi kolačići koji su već pohranjeni na uređaju korisnika, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako korisnik blokira kolačiće, pri svakom će posjetu Web mjestu ponovno morati prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Na sljedećim linkovima mogu se pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera.

Izjava o prihvaćanju uvjeta poslovanja

Kupovinom korisnik prihvaća navedene uvjete poslovanja.

Informacije o tvrtki:

Orijentšped d.o.o.

Horvatova 3, 10000 Zagreb

MB: 37284550 OIB:14706620303

Tel: +385 91 937 0054

Žiro račun: Zagrebačka banka d.d.

HR9523600001101352180

NAPOMENA!

Svi sadržaji objavljeni na www.h2o-style.eu vlasništvo su ORINETŠPED d.o.o., te njihova neovlaštena upotreba nije dopuštena.